GESCHIEDENIS

De Willemshoeve werd in 1672 gebouwd door Adolf van der Win uit Delft.

authentieke boerderij Woerden

In 1678 ging hij er zelf wonen met zijn vrouw. Sindsdien hebben vele families geleefd in dit eeuwenoude pand, dat vanaf 1946 De Willemshoeve heet. Vanaf 1976 is de boerderij eigendom van de Sint Franciscus Stichting uit Woerden die het pand aankocht om met de huuropbrengsten goede doelen te ondersteunen.

Sinds januari 2017 hebben het horeca echtpaar Ad en Gerda Brak De Willemshoeve onder hun hoede. Ad is topkok, cateraar en horecaman van het eerste uur. Over zijn gasten: Hij denkt graag mee over de vormgeving van een feest/bijeenkomst. Bovendien staat hij vaak in de keuken om voor zijn gasten te koken, of dat nou voor een diner, buffet of borrelgarnituur is. Zijn vrouw Gerda is verantwoordelijk voor de administratie en de personeelszaken in het bedrijf. Ze is ook een echt mensenmens en zet voor haar gasten graag de puntjes op de i. Welke partij er ook wordt gehouden, geen detail ontgaat haar.

Hun kracht: aanvoelen wat hun gasten willen, meedenken, inspireren en iedereen een warm, welkom thuisgevoel geven in De Willemshoeve.